Letošnji avgust najbolj topel v zgodovini meritev temperatur

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriška Nacionalna uprava za oceane in ozračje (NOAA) je sporočila, da je bil pretekli mesec najbolj topel avgust v zgodovini meritev svetovnih temperatur od leta 1880, glede na temperature oceanov pa najbolj topel mesec sploh.
Oglej si celoten članek

Po podatkih NOAA je to že šesti mesec v letošnjem letu, ki je podrl lastni zgodovinski rekord. Zaostajata le januar in april. Povprečna svetovna temperatura morja in zraka je avgusta znašala 16,5 stopinje Celzija.

Letošnji avgust je bil glede na temperature oceanov za 0,13 stopinje Celzija toplejši od avgusta 1998, ki se je ponašal z dosedanjim rekordom.

NOAA poroča, da je bila povprečna temperatura na morju in kopnem avgusta za 0,88 stopinje Celzija višja od povprečja 20. stoletja. Samo na morju je bila višja za 0,78 stopinje, na kopnem pa za 1,14 stopinje.

Ledena površina morja okrog severnega tečaja pa je bila avgusta za 22,3 odstotka manjša od povprečja 20. stoletja.

NOAA ocenjuje, da bo letošnje leto prekosilo lanskega kot leto rekordno visokih temperatur.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.