Ljudem grozi, da bodo ostali ujeti

Foto: Epa
Foto: Epa
Več kot 30.000 ljudi so pozvali k evakuaciji. Med njimi so tudi turisti.
Oglej si celoten članek

V Avstraliji še vedno divja več kot 100 požarov. V zveznih državah Viktorija, Južna Avstralija, Novi Južni Wales in na Tasmaniji so razglasili izredne razmere. 

Na turistično priljubljenem območju Gippsland v zvezni državi Viktorija divja več požarov, oblasti pa se bojijo, da se bodo zaradi vročinskega vala in močnega vetra še razplamteli in prekinili še zadnjo cestno povezavo na varno. K evakuaciji s pozvale več kot 30.000 ljudi, številni, med njimi tudi turisti, so poziv upoštevali, nekateri pa vztrajajo na območju.

Državni komisar za upravljanje izrednih razmer Andrew Crisp je opozoril, da prebivalcem in turistom, ki so še vedno na območju, grozi, da bodo ostali ujeti.

Vremenske razmere naj bi se v naslednjih dveh dneh še najbolj poslabšale v najbolj prizadeti zvezni državi Novi Južni Wales, kjer je danes zjutraj še vedno gorelo okoli 100 požarov, od tega več kot 40 nenadzorovanih.

V prihodnjih dneh bo sicer po napovedih vremenoslovcev jugovzhod Avstralije znova prizadel vročinski val. Najhuje bo v torek, ko se bodo razmere še poslabšale.

Od septembra je v požarih v Avstraliji umrlo deset ljudi, uničili so več kot tisoč hiš in več kot tri milijone hektarjev, kar je območje, večje od Belgije.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.