London največje trgovsko mesto na svetu

Foto: Žurnal24 Marketinški direktor družbe Kelkoo Chris Simpson je dejal, da je ključ do uspeha
Katera so največja trgovska mesta na svetu? London, Tokio in New York so na vrhu.
Oglej si celoten članek

London je lani zasedel sam vrh lestvice največjih trgovskih mest na svetu. Prihodki od prodaje neživilskih izdelkov tako v tamkajšnjih trgovskih lokalih kot prek spletne prodaje so znašali 64,2 milijarde funtov (76,3 milijarde evrov).

Drugo mesto je zasedlo mesto Tokio, ki ima sicer več prebivalcev kot London. Prihodki od prodaje neživilskega blaga v japonskem glavnem mestu Tokiu so lani znašali 61,4 milijarde funtov (72,9 milijarde evrov).

Na tretjem mestu je New York s 47 milijardami funtov (55,8 milijarde evrov) prihodkov od prodaje v trgovini na drobno, na četrtem pa francoska prestolnica Pariz s 46,6 milijarde funtov (55,3 milijarde funtov).

Prva deseterica po lestvici, ki so jo pripravili na spletni strani Kelkoo:
1. London
2. Tokio
3. New York
4. Pariz
5. Los Angeles
5. Hongkong
7. Singapur
8. Dubaj
9. Sidney
10. Milano

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.