London: stavka železničarjev

Foto: Žurnal24 Sindikati napovedujejo v primeru neuspešnih pogajanj v novembru kar dve novi sta
Londončani so pripravljeni na kaos, ki se jim obeta zaradi stavke delavcev na podzemni železnici. Trajala naj bi do torka zvečer.
Oglej si celoten članek

Stavka bo potekala v 24-urnih valovih. Nekateri vzdrževalci na podzemni železnici so prenehali z delom že sinoči, stavkali bodo 24 ur. Danes popoldne se jim bodo pridružili še ostali vzdrževalci, ki bodo prav tako stavkali 24 ur, zvečer pa se jim pridružijo še ostali uslužbenci. Ti bodo stavkali do torka zvečer.

Delavci se ne strinjajo z načrtom uprave, po katerem bodo odpustili 800 zaposlenih. Trdijo, da bo s tem ogrožena varnost potnikov, s čimer pa se uprava ne strinja. Ta je sicer v sodelovanju z lokalno oblastjo že pripravila načrt, kako pomagati potnikom, ki bodo obtičali zaradi stavke.

Na voljo bo 100 avtobusov več kot običajno, ladje na Temzi bodo danes in jutri opravile 10 tisoč voženj več kot običajno, na voljo bodo brezplačna kolesa, poročajo britanski mediji.  „Londončani smo trdoživi in prepričan sem, da nas stavka ne bo ustavila,“ pravi župan Boris Johnson.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.