Lonely Planet v roke BBC-ja

Foto: Žurnal24 Leta 2007 je BBC že kupil 75-odstotni delež tega avstralskega založnika. (Foto:
Britanski medijski koncern BBC Worldwide je kupil še preostali 25-odstotni delež v avstralski založniški družbi Lonely Planet. Za delež je BBC plačal 50 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Tony in Maureen Wheeler, ki sta Lonely Planet ustanovila leta 1973, sta leta 2007 obdržala 25-odstotni delež. Po prevzemu večinskega deleža s strani BBC je avstralska založniška hiša zvišala tržni delež z 18 na preko 20 odstotkov.

BBC Worldwide se osredotoča na digitalno tržišče in na razvoj aplikacij za pametne telefone. Lonely Planet pa še vedno ostaja znan izdajalec popotniških vodičev in knjižic s frazami, družba pa se ukvarja tudi s produkcijo filmov prek Lonely Planet Television.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.