Los zaradi pijanosti obstal na drevesu

Foto: You tube
Foto: You tube
Zaradi jabolk se je los znašel na drevesu. Gasilci pravijo, da losom jabolka v želodcu fermentirajo.
Oglej si celoten članek

Bil je deževen in vetroven večer ko se je Šved Per Johansson vrnil domov. "Zelo je deževalo. V vetru sem zaslišal kričanje. Sprva sem si misli, da imajo sosedje zabavo. A ker sem močan krik zaslišal še enkrat, sem šel pogledat kaj se dogaja. Na drevesu sem zagledal nekaj zelo velikega. Ko sem stopil bližje, sem videl, da gre za losa. Verjetno je pojedel preveč jabolk, zaradi katerih je izgubil kontrolo ali pa mu je spodrsnilo in je padel na drevo,“ je za BBC povedal Johansson.

Johannsson je takoj poklical gasilce. Gasilci so losu pomagali, da je sam skočil iz drevesa. Ko je bil končno svoboden se je kot prvo odločil za počitek. Legel je na tla in zaspal. Spal je dva dni.

Dogodek ni prvi

Dogodek po besedah gasilcev ni nenavaden. "Podoben dogodek se zgodi enkrat letno. Losi imajo izredno radi jabolka. Ko sadje pade z drevesa jih pojedo, nato pa sadje v njihovem želodcu fermentira, saj niso del njihovega prehranjevanja. Postanejo okajeni in včasih tudi zelo agresivni," je povedal tiskovni predstavnik gasilecev Anders Gardhagen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.