Loterijska afera v Srbiji: Vse skupaj je povzročil grafik

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Loterijska prevara, o kateri se je tem tednu na veliko razpravljalo tudi onkraj srbskih meja in zaradi katere je odstopil direktor srbske loterije, kot kaže ni bila prevara, temveč povsem naključna napaka.
Oglej si celoten članek

Loterijska afera, ki je dodobra razburkala srbsko javnost in segla tudi do nas, ko smo se kaj hitro začeli spraševati o možnostih tovrstnih zlorab, je kot kaže vendarle dobila epolog. 

Preberite še:

- Zaradi sumljivega žrebanja lota odstopil direktor loterije

Kot poroča srbski Blic, je policija je med 11 zaslišanimi zaposlenimi na srbski loteriji vendarle našla krivca. Gre za grafika, ki v televizijski režiji vpisuje številke, ki se prikazujejo na televizisjkih zaslonih. Grafik je policistom priznal, da je namesto številke 27, po pomoti vpisal 21. Ko je ugotovil, da se je zmotil, je sicer hotel napako popraviti, pa kaj, ko programska oprema tega ni upoštevala. Ravno takrat se je iz bobna prikotalila še čisto prava števila 21.

dežurni@žurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • mph
    14:19 2. Avgust 2015.

    To bi se strinjal, ČE ne bi bilo še enega nesrečnega naključja, da se je neka številka na monitorju pojavila …

  • mph
    10:39 2. Avgust 2015.

    Khm, kar sem prebral, se je številka pojavila VNAPREJ. Nima veze ali prava ali napačna. Če bi on napisal napačno, …

  • 09:42 2. Avgust 2015.

    Tocno tako. Meni je bilo to takoj kristalno jasno. Ljudje imajo pa radi teorije zarote, zato bo ta "loterijska afera" …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.