Lulati morajo v potovalke

Foto: Reuters Križarka Carnival Triumph Foto: Reuters Križarka Carnival Triumph Foto: Reuters Dostavlanje zalog na Carnival Triumph
Potniki križarke Carnival Triumph morajo spati v šotorih na palubi. Potrebe morajo opravljati v svoje potovalke, jedo pa zgolj mrzlo hrano.
Oglej si celoten članek

Križarka Carnival Triumph je v nedeljo obtičala v Mehiškem zalivu. Potniki pa le dva dni zatem že opisujejo nevzdržne razmere na njej. Spati morajo na palubi, tla v kabinah so premočena z urinom, zaradi pomanjkanja hrane pa je njihov jedilnik precej enoličen. Sorodniki potnikov na ladji pravijo, da naj bi se tam zaradi hrane celo pretepali. Potrebo morajo nekateri opravljati kar v svoje potovalke.

Požar v strojnici

Križarka je bila 240 kilometrov oddaljena od mehiške obale, ko je v strojnici izbruhnil požar. Ta je ohromil celotno križarko. Ostali so brez elektrike in s tem posledično brez vode, tople hrane in prezračevalnih sistemov. Križarka, ki je v četrtek odplula iz Galvestona v ameriškem Teksasu, bi se morala vrniti že včeraj. Do ponedeljka so nekatere stvari v strojnici že popravili, vendar ne dovolj, da bi lahko odpluli naprej. Na srečo pa nihče izmed potnikov in zaposlenih ni poškodovan.

"Ogabno je."

Potnica Ann Barlow je za CNN povedala, da so razmere na ladji ogabne in da je to "najhujša stvar, ki jih je doživela". Dodala je, da se posadka resnično trudi, da bi olajšala razmere, vendar kljub temu ne morejo veliko pomagati, saj so temperature na križarki nevzdržne, prav tako pa so izredno dolge vrste za hrano in toaleto. Po poročanju potnikov naj bi delovalo le pet toalet za več kot tri tisoč potnikov.
Debra Rightmare je ABC sporočila, da so razmere "vsako uro slabše". "Tla v kabini so prepojena z urinom, saj v njih poplavljajo stranišča. Nekateri spimo na hodnikih, prejšnjo noč pa smo morali jesti sendviče iz čebule in kumaric," je dodala Debra.
Donna Gutzman pa pravi, da nimajo luči in vode. Zaradi pomanjkanja vode ne morejo splakovati stranišč, kljub temu pa se je nekaterim uspelo stuširati.

Zaloge jim je dostavila sestrska križarka

Carnival Legend, sestrska križarka, jim je s težavo dostavila najnujnejše potrebščine, kar pa ni bilo ravno lahko delo. Za dostavo zalog je morala križarka svojo pot opravljati kar dvakrat, saj so jim pot oteževali visoki valovi in močan veter.

Povrnili jim bodo stroške križarjenja

Predsednik družbe Carnival Cruise Lines Gerry Cahill pravi, da bodo potnikom povrnili polno ceno križarjenja skupaj s stroški prevoza. Prav tako jim bodo odobrili kredite v vrednosti križarjenja in denar, ki so ga porabili za nakupe na križarki. Pri tem ne bodo upoštevali nakupov v trgovinah z darili in porabljenega denarja v kazinu. "Resnično obžalujemo vse nevšečnosti, nelagodnosti in frustracije, ki jih preživljajo naši potniki," dodaja Cahill.

Težave s križarko že prej

Leta 2010 je imela Carnivalova križarka Splendor podobne težave kot Carnival Triumph. Zaradi požara v strojnici so ostali brez pogonske moči. Ladjo so morali z mehiške obale odvleči do San Diega. Cahill pa zanika podobnosti med nesrečami, saj naj bi na Splendorju eksplodiral dizelski motor.
Trenutno so odpovedali dve križarjenji z nesrečnim Triumphom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:48 13. Februar 2013.

    zgleda, da si ti cepec (žurnal pa tvoj assistant), ker "kakajo" v vreče za smeti. http://www.guardian.co.uk/world/2013/feb/12/carnival-cruise-ship-power-toilet-failures<br />širina, širina...

  • 15:43 13. Februar 2013.

    v potovalke cepec

  • 13:23 13. Februar 2013.

    Kam pa kakajo?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.