Macron od Putina prejel zagotovilo

Foto: Epa Macron Foto: Epa Macron
Macron v Kijevu zatrdil, da je Putina odvrnil od zaostrovanja razmer.
Oglej si celoten članek

Francoski predsednik Emmanuel Macron je v torek ob prihodu v Kijevu izjavil, da je ruskega kolega Vladimirja Putina na ponedeljkovem pet ur trajajočem srečanju v Moskvi uspel prepričati, da glede Ukrajine ne bo dodatnih degradacij niti eskalacij.

Kot je dodal, je Putinu ponudil konkretna varnostna jamstva in v zameno dobil omenjeno zagotovilo.

Foto: Epa Macron

Macrona danes čaka zahtevna naloga, da skuša v sprejetje kompromisov prepričati še ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega.

V Kijevu so ob tem danes ponovili, da so odprti za dialog, konstruktivni in si želijo diplomatske rešitve, a ne nameravajo popustiti pri treh vprašanjih; vprašanju ozemeljske celovitosti Ukrajine, zavračajo neposredne pogovore s separatisti in ne dovolijo vmešavanja v svojo zunanjo politiko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.