Madoff v enem najnevarnejših zaporov

Foto: Žurnal24 Madoffu in njegovi soprogi so letos zaplenili premoženje (hiše, avtomobile, čoln
Bernarda Madoffa, ki so ga zaradi finančnih prevar nedavno obsodili na 150 let zapora, so namestili v zapor v Atlanti. Po besedah nekaterih gre za enega najnevarnejših ameriških zaporov.
Oglej si celoten članek
 

Pred Madoffom že Ponzi

V istem zaporu, kot je zdaj Madoff, je bil zaprt tudi Charles Ponzi, ''izumitelj'' piramidnega sistema prevare, ki ga je s pridom pri največji finančni prevari v zgodovini uporabljal Madoff.

Še vedno ni znano, ali bo atlantski zapor njegov stalni ali le začasni dom, od česar je odvisna njegova kakovost bivanja v tej ustanovi.

Zaporniki, ki so tam le začasno, namreč nimajo pravice do telefonskih pogovorov, dostopa do osebne lastnine, po besedah nekaterih nekdanjih tamkajšnjih zapornikov se celo prhajo le dvakrat tedensko. Nekdanji jetniki tudi trdijo, da gre za enega najnevarnejših zaporov v državi.

Če pa bo Madoff v Atlanti živel do konca življenja, mu bo nekoliko udobneje: stopnja osebne varnosti je višja, zaporniki pa imajo več svobode. Madoff ima sicer nekaj manj kot dva tisoč sojetnikov.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.