Madžari podaljšali izredno stanje

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Madžarski parlament je pooblastil vlado, naj zaradi ekološke nesreče na zahodu države v treh okrajih izredne razmere podaljša do konca leta.
Oglej si celoten članek

V skladu z madžarsko zakonodajo lahko vlada razglasi izredne razmere za največ 14 dni, morebitno podaljšanje pa mora odobriti madžarski parlament. V okrajih Veszprem, Györ in Vas bo imela zdaj vlada, kar zadeva ukrepe v povezavi z ekološko nesrečo, proste roke. Podaljšanje je podprlo 349 poslancev, le eden se je glasovanja vzdržal.

Izredne razmere so razglasili po tem, ko je na začetku oktobra iz tovarne izteklo okoli 800 tisoč kubičnih metrov strupene rdeče gošče. Tovarna je sicer v petek zvečer znova začela obratovati, od danes naprej pa naj bi delovala s polno močjo. Najhujša ekološka nesreča na Madžarskem je zahtevala devet življenj in uničila več kot 300 domov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.