Madžarska naj bi že jutri zaprla mejo s Hrvaško

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Ograja, visoka več kot tri metre in pol, je že postavljena, vzdolž celotne meje med Madžarsko in Hrvaško zdaj postavljajo bodečo žico. Madžarska tako uresničuje svojo namero, da spričo velikega navala beguncev v Evropo popolnoma zapre svojo mejo s Hrvaško.
Oglej si celoten članek

Dela potekajo pri madžarsko-hrvaškem mejnem prehodu Beremend-Baranjsko Petrovo Selo, podobno pa je tudi ob meji v hrvaški Podravini, v občini Gola in pri Botovu.

Madžarski vojaki že več kot dva tedna pospešeno postavljajo ograjo med državama članicama Evropske unije, po neuradnih informacijah Jutarnjega lista pa je zaključek del kot tudi popolno zaprtje meje predvideno ta konec tedna, najverjetneje jutri.

Preko uradnega mejnega prehoda Baranjsko Petrovo Selo in nezakonitega prehoda Botovo je v minulih dveh tednih na Madžarsko vstopila večina od prek beguncev, ki so na Hrvaško predhodno prišli iz Srbije. Prehod Botovo jih je doslej prečkalo več kot 50.000, še navaja hrvaški dnevnik.

Po zaprtju meje bodo lahko begunci na Madžarsko vstopali le še prek uradnih mejnih prehodov. Pričakovati je, še piše Jutarnji list, da se bodo begunci preusmerili na mejni prehod Goričan oziroma Letenye (Letina) na madžarski strani, ki sicer leži tudi v bližini meje s Slovenijo.

Kot so pozno v petek sporočile hrvaške oblasti, je število beguncev, ki so doslej vstopili na Hrvaško, preseglo 100.000.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.