Mafijca ubili na plaži, polni turistov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na jugu Italije so danes ubili enega od vodij neapeljske mafije Camorra.
Oglej si celoten članek

Profesionalni morilec je Gaetana Marina likvidiral na plaži pred hotelom v kraju Terracina južno od Rima, kjer je dopustoval z družino. Pokončal ga je, ko je šel iz vode proti družini, ki se je že odpravila v hotel. V glavo mu je izstrelil najmanj štiri strele, še pet ali šest pa v hrbet.

Do likvidacije je prišlo na prepolni plaži turistov, med katerimi je seveda zavladala panika. Morilec je nato po poročanju prič pobegnil v manjšem sivem avtomobilu, ki ga je vozil njegov pomočnik.

Ostal brez rok, ko je poskušal podtakniti bombo

Oseminštiridesetletni Marino je bil vodja secesionistov, klana, ki se v Neaplju že leta spopada z rivalskim klanom Di Lauro. Imel je vzdevek Moncherino ali štrcelj, ker je bil brez obeh rok, ki ju je izgubil, ko je v 90. letih neuspešno poskušal podtakniti bombo.

V začetku leta je povzročil nemalo razburjenja v javnosti, ko se je pojavil v prvi vrsti občinstva na neki televizijski oddaji, kjer je nastopila njegova 12-letna hči. Zapela je njemu posvečeno pesem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mia
    09:50 25. Avgust 2012.

    če bi se zatekel v Slovenijo, bi bil lahko še na vladi in ne le živ.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.