Mafijec pred policijo skočil v smrt

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Akcija italijanske policije proti neapeljski mafiji Camorra je zahtevala smrtno žrtev.
Oglej si celoten članek

Italijanska policija je danes v akciji proti neapeljski mafiji Camorra izdala 90 nalogov za prijetje, zaplenila blago v vrednosti okoli 250 milijonov evrov in zapečatila na desetine podjetij, med njimi tudi lokale in restavracije v središču Rima, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Gre za najobsežnejšo akcijo proti mafijskemu klanu Contini iz Neaplja, ki v regijah Kampanija, Toskana in v Rimu pere denar in trguje z mamili.

Protimafijska policija je med akcijo aretirala ženo in nečaka vodje klana, 64-letnega Salvatoreja Botte, ki sta obtožena, da sta zanj vodila nezakonite posle. Botta v Neaplju služi zaporno kazen.

Akcija je terjala tudi smrtno žrtev, potem ko je eden od osumljenih, 43-letni poslovnež z juga Italije, med izvajanjem preiskave v italijanski prestolnici skočil s četrtega nadstropja in umrl.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:11 22. Januar 2014.

    Kdaj bo pa pri nas taka čistka??? Nikoli, ker so itak vsi mafijci na oblasti.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.