Mahal z rokami v vse smeri

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Lažni tolmač znakovnega jezika na Mandelovi spominski slovesnosti samo mahal z rokami.
Oglej si celoten članek

Domnevni tolmač znakovnega jezika, ki je sodeloval na torkovi spominski slovesnosti za umrlim bivšim južnoafriškim predsednikom Nelsonom Mandelo, je samo mahal z rokami po zraku in ne zna znakovnega jezika, so danes zatrdili predstavniki južnoafriških združenj gluhonemih.

Šlo je za prevaro, je prepričana direktorica agencije za učenje in razvoj znakovnega jezika Cara Loeninh. "Skupnost gluhonemih je v šoku," je dodala.

Drug strokovnjak za znakovni jezik, uradni tolmač za Zvezo gluhih Južnoafriške republike Delphin Hlungwane, pa je dejal, da je domnevni tolmač mahal z rokami v vse smeri in pri tem popolnoma zanemaril slovnico, strukturo stavkov in pokazal nepoznavanje pravil znakovnega jezika. "Tolmačil ni ničesar, njegovo mahanje po zraku ni pomenilo nič, znake pa si je izmišljal," je dejal.

Incident je danes dvignil veliko prahu v Južnoafriški republiki. Med drugim je vladna služba za odnose z javnostmi že obljubila odziv. "Nobena gluhonema oseba ali tolmač znakovnega jezika ne prepozna te osebe, ki je tolmačila. Nihče ne ve za njegovo ime," je povedal Hlungwane in dodal, da ta oseba doslej ni nikoli delala za kakšen televizijski program. Iskanje skrivnostnega tolmača se torej nadaljuje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.