Malezija: zasegli tisoč kosov slonovine

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Malezijske oblasti so zasegle več kot tisoč kosov slonovine v dveh ločenih pošiljkah, ki sta v zadnjih dveh mesecih prispele iz Afrike.
Oglej si celoten članek

Osmega julija so tako malezijski cariniki zasegli 450 oklov, ki so jih z ladjo pripeljali v pristanišče Pasir Gudang na jugu države. Ladja je v Malezijo prispela iz neznanega afriškega pristanišča, namenjena pa je bila v Singapur, poroča France24.

Mesec dni kasneje so v pristanišču Butterworth na severu države zasegli tovor ladje, ki je priplula iz Združenih arabskih emiratov. Na njej je bilo 664 kosov slonovine.

Potem ko so prejšnji mesec hongkongške oblasti zasegle skoraj dve toni slonjih oklov na ladji, ki je prispela iz Malezije, organizacija za varstvo divjih živali, ki bdi nad nezakonitim lovom na živali, Malezijo opisuje kot glavno tranzitno državo za tihotapljenje slonovine. Pošiljka, ki je bila zasežena v Hong Kongu naj bi bila po ocenah oblasti na trgu vredna 1,2 milijona evrov.

Iz omenjene organizacije še sporočajo, da se tihotapljenje slonovine močno povečuje od leta 2004, predvsem zaradi povečanega povpraševanja na Kitajskem, kjer slonovino pogosto uporabljajo tudi v tradicionalni medicini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.