Malta: vandali za veliko noč poškodovali sporni falični kip

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na Malti so neznanci poškodovali spomenik v obliki penisa, ki je bil deležen že številnih kritik.
Oglej si celoten članek

Kot danes poročajo lokalni mediji, se je vandalski napad na tri metre visok večbarvni Colonna Mediterranea (sredozemski stolp), v katerem je bil poškodovan vrh spomenika, zgodil med velikonočnim koncem tedna.

Spomenik, ki stoji na vhodu v vas Luqa, so odkrili leta 2006. Njegov avtor Paul Vella Critien je takrat dejal, da je navdih za stolp dobil tudi v egipčanskih obeliskih.

Nekateri prebivalci tega katoliškega otoka so se bali, da bo spomenik užalil papeža Benedikta XVI. med njegovim obiskom aprila 2010, zato so sprožili neuspešno peticijo, da bi stolp v času njegovega obiska pokrili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.