Mama 11-letnice je umrla, potem ko je šest ur čakala na rešilca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tragična zgodba, ki se ne bi smela primeriti.
Oglej si celoten članek

47-letna Donna Gilby, mama 11-letnice, je umrla na pretresljiv način, potem ko je po padcu v kraju Cwmaman v Južnem Walesu več kot šest ur čakala na nujno medicinsko pomoč. 

V bližini svojega doma je padla na poledenelem pločniku in se zaradi zloma noge in hudih bolečin ni mogla premakniti. Družinski člani, sosedje in prijatelji, ki so neprestano klicali nujno medicinsko pomoč, so ji poskušali pomagati, a si je sami zaradi bolečin v hrbtenici niso upali prepeljati v bolnišnico. 

Pomagali so ji tako, da so jo oskrbeli z hrano, pijačo in odejami, a ko je končno prišla zdravniška pomoč, je poškodovana v bolnišnici umrla zaradi zastoja srca. 

"Bila je v agoniji, na trenutke je izgubljala zavest"

"Nismo je mogli fizično premakniti, nič nismo mogli," je za britanske medije povedal njen oče, 74-letni Gareth. "Neprestano smo klicali nujno medicinsko pomoč, to ni v redu. Bila je v agoniji zaradi bolečin, na trenutke je izgubljala zavest. Sedaj je 11-letnica ostala brez mame, brez dobre mame ... Donna je vedno pomagala vsem v bližini, več let je imela zdravstvene težave. To se ne bi smelo zgoditi."

Foto: Profimedia Rešilci v Walesu

Waližanska nujna medicinska pomoč je izrazila obžalovanje in sožalje svojcem. "Tukaj smo, da pomagamo ljudem in smo močno frustrirani v takih trenutkih," so sporočili. "Žal je to samo potrditev slabo delujočega sistema, preobremenjeni smo s klici v sili in ne moremo se odzvati tako, kot bi si želeli. To ni le težava v Walesu, ampak v celotnem Združenem kraljestvu."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:24 21. December 2019.

    Važno, da ste izsili bregsit.... res ste razviti svet civilizacije.

  • 17:44 20. December 2019.

    dejte no ,,saj se kaj takeg ane more zgoditi v tako razviti demokratični kraljevini,,torej le ni vse taka pravljica v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.