"Mama, rad te imam. Padamo."

Foto: Profimedia
Posnetki zadnjih besed pred nesrečo.
Oglej si celoten članek

Najnovejši statistični podatki, ki so jih objavili v ZDA, je verjetnost, da bo človek umrl v letalski nesreči ena proti 11 milijonov.

Ne glede na te podatke pa se še vedno številni bojijo potovanja z letalom, ki pilotom in ostalemu osebju predstavlja kruh. Kaj roji po glavi pilotom, ko se zavedo, da so z letalom zašli v takšne težave, da enostavno več ni rešitve?

The Sun je objavil več posnetkov zadnjih trenutkov pred strmoglavljenjem. Kričanje, jok, molitve, vse to se je slišalo na letalu poljske družbe LOT, ki je leta 1987 letel proti New Yorku in se zaradi okvare na motorju zrušil blizu Varšave. "Lahko noč. Zbogom. Padamo," so bile zadnje besede, zabeležene v kokpitu tega letala.

Pilot francoske letalske družbe Air France, ki je upravljal z letalom, ki se je leta 2009 zrušil v Atlantski ocean, je nekaj trenutkov pred strmoglavljenjem zakričal: "Jeb*** se. Mrtvi smo. Vsi smo mrtvi." V nesreči je umrlo vseh 228 potnikov in članov posadke.

Slovenija Letalo strmoglavilo v nakupovalni center

Podobno reakcijo je imel ruski pilot na letu iz Vladivostoka v Irkutsk leta 2001. Rekel je: "Fantje, to bi bilo to. Sranje."

Ko je letalo Pacific Southwest Airlinesa leta 1978 v San Diegu trčilo v manjše zasebno letalo, pri čemer je življenje izgubilo 135 potnikov in še sedem ljudi na tleh, je pilot, preden je potnikom sporočil: "Držite se," rekel še: "Mama, rad te imam," poroča The Sun.

Švicarski pilot Richard Paul je že pred leti povedal, da so imeli piloti njegove družbe neformalni dogovor, da se v brezizhodnih okoliščinah pozdravijo z besedami: "Zbogom vsem."

Ravno to je izrekel pilot Karl Berlinger, ki je leta 1970 upravljal z letalom na poti iz Züricha u Tel Aviv, na kateri je eksplodirala bomba, ki so jo aktivirali teroristi.

Neverjetno Ob obletnici "čudeža v Andih" strmoglavilo letalo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:19 16. November 2017.

    no, en naš pilot pa, ki je pred 40 leti do konca poizkuišal rešiti letalo, ki mo je drugo letalo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.