Mama za zlorabo krivi hčer

Foto: iStockphoto
Foto: iStockphoto
Hrvaško pretresajo pedofilski primeri, za katere matere krivijo svoje otroke.
Oglej si celoten članek

"Narediti moraš, kar rečem, ker me drugače boli glava in se ne počutim dobro. Ti veš, da mami ni všeč, ko sem jezen. In če komu poveš, kaj delava, boš izginila v temo," navaja 13-letna Vesna očimove besede. Mama je za vse vedela, saj je spala v sosednji postelji, njen edini komentar pa bil: "Vem, kaj delata!" Vse to je prenašala, ker je hotela konce tedna preživeti z mamo, vse dokler ni zahteval, da imata z njim spolni odnos obe istočasno.

Potem se je Vesna zaupala prijateljici in vzgojiteljici v internatu. Primer je končal na sodišču, pripoveduje dekle, ki jo je najbolj bolelo, da je mama pričala proti njej. Hčer je obtožila izmišljevanja in je ni več sprejela v hišo, potem ko je bil oče obsojen na pogojno kazen. Mame, ki jo je obtožila uničenja družine, zdaj ne videva več. Po vsem tem je nekajkrat poskušala storiti samomor, strokovnjaki pa opozarjajo, da zlorabljeni otroci tega ne delajo kot opozorilo, ampak gre za resno namero končati svoje trpljenje.

Veliko mater na strani nasilneža

Jutarnji.hr navaja tri zgodbe s podobnim koncem - matere niso storile ničesar, da bi preprečile zlorabo svojih otrok in kljub nedvomno ugotovljeni zlorabi ponovno omogočile stik z otrokom, zato se javnost sprašuje, ali bi morale biti v takih primerih tudi matere kazensko odgovorne. Šele v četrti zgodbi je mama zaradi pedofilije prijavila svojega očeta oziroma dedka šestletnice. Sodni postopek poteka, deklici pa poskuša pomagati psiholog.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.