Mamilarska vojna vzela še 12 življenj

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
V treh ločenih spopadih med vojsko in mamilarskimi tolpami je življenje izgubilo ducat ljudi, 21 pa je ranjenih.
Oglej si celoten članek

Spopadi so se zgodili ob mehiško-ameriški meji v okrožju Nuevo Laredo, Tamaulipas, poroča CNN. Med žrtvami je bilo devet članov tolpe, en vojak ter dva civilista, izmed 21 ranjenih pa jih je sedem v kritičnem stanju.

Med spopadom so pripadniki tolpe začeli streljati na vojake in s prikolicami ter tovornjaki zablokirali številne ulice. Z ameriškega veleposlaništva so prebivalce opozorili, naj do umiritve razmer ne hodijo na ulice, saj se je nasilje močno razširilo, vključno z ugrabitvami in napadi z ročnimi granatami.

Včerajšnji spopadi so prišli le dan po tem, ko je avtomobil-bomba ubil štiri ljudi v zloglasnem mestu Ciudad Juarez. Oblasti se bojijo, da se je nasilje začelo stopnjevati v vseh obmejnih državah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.