Mandela na svoji domačiji odet v levjo kožo

Foto: Reuters Mandela pogrebna procesija Foto: Reuters Mandela pogrebna procesija Foto: Reuters Mandela pogrebna procesija Foto: Reuters Mandela pogrebna procesija Foto: Reuters Mandela pogrebna procesija Foto: Reuters Mandela pogrebna procesija Foto: Reuters Mandela pogrebna procesija
Krsta s posmrtnimi ostanki nekdanjega južnoafriškega predsednika Nelsona Mandele je prispela v njegov rojstni kraj Qunu, kjer bo tudi njegovo zadnje počivališče.
Oglej si celoten članek

Danes je prvi temnopolti južnoafriški predsednik opravil svojo zadnjo pot. Po slovesnosti v Pretorii, ki so jo priredili njegovi nekdanji kolegi iz Afriškega nacionalnega kongresa, je krsta z letalom odletela v njegov domači kraj. 

Procesija je že prispela na Mandelovo domačijo, spremljalo pa jo je več vojaških vozil. Nelson Mandela bo pokopan v nedeljo.

Procesijo pospremila pesem

Vojaško letalo hercules C-130 je v spremstvu dveh bojnih letal pristalo v kraju Mthatha, kjer ga je pričakalo več tisoč žalujočih in častna straža. Iz Mthathe so Mandelove posmrtne ostanke odpeljali v Qunu. Krsto "očeta Afrike" so odeli v levjo kožo

Procesijo je vodilo vojaško osebje, spremljale pa so jo manjše skupine ljudi, ki so pele pesmi v čast pokojniku, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Z nedeljskim pogrebom Mandele se bo tako zaključilo desetdnevno žalovanje za ikono boja proti apartheidu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.