Mandela v "kritičnem" stanju

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slabo zdravstveno stanje borca za človekove pravice.
Oglej si celoten članek

Nekdanji južnoafriški predsednik in borec proti apartheidu Nelson Mandela je v "kritičnem" stanju, so zapisali v vladnem sporočilu za javnost.

Predsednik Jacob Zuma je dejal, da se "zdravniki trudijo po najboljših močeh, da bi se njegovo stanje izboljšalo". "Je v dobrih rokah," je povedal in dodal, da se je njegovo zdravstveno stanje v zadnjih 24 urah močno poslabšalo. Pozval je, naj ljudje molijo zanj in za medicinsko osebje.

94-letnega Mandelo so v začetku meseca zaradi težav s pljuči že tretjič letos hospitalizirali.

Informacije o zdravstvenem stanju Mandele so bile v zadnjih dneh precej skope. 13. junija je predsednik Zuma dejal, da se zdravstveno stanje nekdanjega predsednika izboljšuje, a da kljub temu ostaja resno.

Njegov vnuk Ndaba Mandela je še v četrtek dejal, da se njegov dedek počuti bolje in da ga bodo iz bolnišnice najbrž kmalu odpustili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.