Markač že greje priporniško posteljo

Foto: Žurnal24 Oblast je najprej skušala dokazati nepristnost fotografij, a ji ni uspelo.
Nekdanji hrvaški general Mladen Markač, ki ga je policija zaradi kršitve hišnega pripora po nalogu haaškega sodišča aretirala, je že v priporu v Sheveningenu.
Oglej si celoten članek

Markača, ki je danes z redno linijo hrvaškega letalskega prevoznika Croatia Airlines že odpotoval v Haag, sta na letalu spremljala dva uslužbenca Interpola na Hrvaškem. Ko je letalo z Markačem na krovu pristalo v Amsterdamu, so ga prevzeli nizozemski policisti in uslužbenci haaškega sodišča ter ga medtem že prepeljali v haaški pripor. Markač je v Haag poletel, potem ko je haaško Mednarodno sodišče za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije v soboto izdalo nalog, s katerim je od hrvaške vlade zahtevalo takojšnjo aretacijo in njegovo premestitev v Haag.

Markač se je sicer v soboto zvečer zglasil na sodišču v Zagrebu, kjer ga je dežurni preiskovalni sodnik seznanil z nalogom haaškega sodišča ter izdal odločbo o priporu. S sodišča se je nato vrnil v hišni pripor, danes pa je v spremstvu dveh uslužbencev Interpola na Hrvaškem odpotoval iz Zagreba proti Haagu, kjer ga bodo prevzeli stražarji iz zapora v Scheveningnu, je povedal Markačev odvetnik Goran Mikuličić.

Haag je Markačevo aretacijo zahteval, ko so se v javnosti pojavile fotografije, ki so Markača in zdaj že nekdanjega notranjega ministra Ivico Kirina prikazovale pri lovu na divje svinje. Fotografije so sprožile val ogorčenja, saj bi moral biti nekdanji general v hišnem priporu. Zaradi incidenta je minister Kirin včeraj podal nepreklicno odstopno izjavo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.