Video: Masaker v Splitu, moški hladnokrvno s puško po ulici

Foto: 24sata
Foto: 24sata
Trije mrtvi v streljanju v dalmatinski prestolnici.
Oglej si celoten članek

V središču Splitu sta bili danes popoldne v streljanju ubiti dve osebi, še ena pa je zaradi poškodb umrla kasneje v bolnišnici, poroča 24sata. Vsi trije so bili moški.

Policija je kasneje vzela prostost več osebam in jih privedla na zaslišanje, a v tem trenutku še ni znano, ali so vse neposredno povezane s streljanjem. Prav tako v policiji ne dajejo nikakršnih izjav o morebitnem ozadju trojnega umora, previdni so bili tudi v špekulacijah, ali je bil morilec sam ali jih je bilo več.

Je pa splitski župan Anrdro Krstulović Opara na svojem Facebook profilu objavil, da je storilec (eden) ujet in da bo policija kmalu razjasnila okoliščine. 

Kaj se je dogajalo?

Do prvega streljanja je prišlo okoli 15.35 v bližini obale pri cerkvi sv. Frančiška, kjer je v poletnem času vedno polno turistov. Po podatkih prič je bil strelec v črno oblečen moški z avtomatskim orožjem. Pokosil je mlajšega moškega, ki je bil na motorju in ga hudo ranil. Kasneje je umrl v bolnišnici med operacijo.

Le kako minuto zatem je prišlo do novega streljanja v eni izmed bližnjih ulic. Strelec, za katerega se v tem trenutku ne ve, ali je ista oseba, je tam naletel na mladeniča in ga ustrelil, tik zatem pa je streljal še na tretjega moškega. Oba mladeniča sta po poročanju Večernjega lista umrla na kraju streljanja. 

Strelec je od tam odkorakal peš. V tem trenutku ni znano, ali je na vse žrtve streljala ista oseba.

Eden od strelov je zadel tudi avto, v katerem se je po naključju pripeljal mimo par, in prebil motor. Par je ostal nepoškodovan. 

Policija je po streljanju prebivalce na območju pozvala, naj ostanejo doma in če opazijo osumljenca, naj takoj pokličejo policijo. Na teren pa so poslali vse razpoložljive policijske sile, je poročal STA.

Okoli 17.25 so se pojavile prve informacije, da je policija na njegovem domu aretirala prvega osumljenca. Policija je kasneje potrdila pred novinarji, da so na zaslišanje v zvezi z dogajanjem privedli skupaj tri osebe, da pa ne še ne more potrditi, ali je bil strelec en sam.

"Slišali so se rafali, vsega skupaj je bilo hitro konec, a je bilo zelo strašno. Naši gostje so se prestrašeno poskrili. Ni bilo turistov, samo domačini. Takoj je prišla policija. En fant še vedno leži tam mrtev ..."

Zaposlen v bližnji restavraciji za spletni portal 24sata.hr

Časnik Slobodna Dalmacija je opozarjal, da je moški oborožen s kalašnikovko, medtem ko je 24sata objavil video moškega z avtomatsko puško v roki, ki mirno hodi po ulici. V nekem trenutku se skorajda sreča z naključnim pešcem, a že prej zavije v drugo ulico. POVEZAVA

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:23 11. Januar 2020.

    Hrvati imajo enake težave kot Slovenci ! Policijo so zamenjali javni uslužbenci ,ki opravljajo pisarniške posle in se ubadajo z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.