McDonald's bo začel šteti kalorije

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V verigi restavracij s hitro prehrano McDonald's bodo poleg menijev začeli zapisovati, koliko kalorij imajo Big Maci, ocvrti krompirček in ostale "dobrote".
Oglej si celoten članek

Zaradi državnega odloka bodo v okoli 14.000 restavracijah McDonald'sa v ZDA poleg menijev začeli zapisovati kalorije in ostale podrobnosti prehrambenih vrednosti.  Enako bodo morale storiti vsa podjetja, ki imajo več kot 20 restavracij.

McDonald's  je že dalj časa pod pritiskom različnih organizacij, ki se zavzemajo za bolj zdravo prehrano. Tudi v tem primeru ni šlo brez upiranja: pred leti so trdili, da bi razkritje kalorične vrednosti posameznih obrokov kršilo pravico njihovih strank do zasebnosti.

Zdaj pa bodo morali jasno napisati, da ima npr. Big Mac 550 kalorij, velika porcija ocvrtega krompirčka pa 500.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:54 12. September 2012.

    Amm sej če pogledas pod un list k ga dobiš na pladnju že zdej vse piše, sam na ameriških bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.