McDonald's v tožbo zaradi imena

Foto: Žurnal24 Poroke bodo prirejali od 1. januarja dalje. (Foto: Reuters)
Prehranski velikan McDonald's se je odločil za tožbo 19-letne Lauren McClusky, ki je svojo dobrodelno prireditev poimenovala McFest.
Oglej si celoten članek

McCluskyjeva je do zdaj priredila že tri dobrodelne prireditve v podporo posebnim olimpijskim igram v Chicagu. Prvo leto ga je namreč organizirala še z eno osebo, ki ima v svojem imenu prav tako predpono Mc.

Ko je letos želela zaščititi ime McFest, je McDonald's na sodišču vložil ugovor. "Sprva smo bili celo malce počaščeni, da so sploh opazili naš dogodek. Ko pa smo ugotovili, kako resno je stanje, je postalo le trapasto in žaljivo,“ pojasnjuje Lauren.

Iz družbe so pojasnili, da sponzorirajo posebne olimpijske igre in se ne nameravajo vmešavati v sam dobrodelni dogodek. Prepričani pa so, da bi ime lahko povzročalo zmedo pri potrošnikih in vplivalo na njihove avtorske pravice.

V McDonald'su so sicer izrazili pripravljenost sponzorirati dogodek, a McCluskyjeva ni pripravljena sprejeti njihove ponudbe ali spremeniti imena dogodka. "Težko je spremeniti ime nečesa, kar je že vzpostavljeno in prepoznano na lokalni ravni,“ je še dejala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.