Med nesrečo je bil za krmilom kopilot

Foto: EPA
Foto: EPA
Letalo malezijske družbe AirAsia, ki je pred mesecem dni strmoglavilo v Javansko morje, je v času nesreče upravljal kopilot, je sporočil vodja indonezijskih preiskovalcev pri odboru za varnost v prometu Mardjono Siswosuwarno.
Oglej si celoten članek

Kot je pojasnil prvi preiskovalec nesreče, je to razvidno iz podatkov na eni od črnih skrinjic, ki snema zvok v pilotski kabini.

Dejal je še, da gre sicer za običajno prakso. Povedal je tudi, da je bilo letalo primerno za letenje in ni bilo preobremenjeno, pilota pa sta se normalno pogovarjala, kar kaže, da je bilo njuno zdravstveno stanje dobro.

Je pa potrdil, da se je letalo neobičajno hitro, v le 30 sekundah, dvignilo z 9750 na 11.280 metrov višine, ter se nato spet spustilo, kmalu zatem pa se je snemalnik zvoka ustavil.

Letalo, ki je bilo na poti iz indonezijske Surabaye v Singapur, je strmoglavilo 28. decembra lani. Umrlo je vseh 162 ljudi na krovu, doslej pa so našli 72 trupel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:36 29. Januar 2015.

    Kako lahko napišete takšen naslov ! Za krmilom je zmeraj kopilot , kajti krmila ne more odstraniti , da ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.