Strašljiv posnetek: Med obredom v cerkvi se je z nožem lotil škofa

Foto: Twitter
Foto: Twitter
V Sydneyu je v 48-tih prišlo že do drugega napada z nožem. Po prvih podatkih so bili v dogodku poškodovani škof in še najmanj trije verniki.
Oglej si celoten članek

Škof Mar Mari Emmanuel je pridigal v cerkvi Kristusa dobrega pastirja v Wakeleyju na zahodu Sydneyja, ko je k oltarju pristopil moški, oblečen v črno ter ga večkrat udaril in tudi zabodel, poročajo tamkajšnji mediji.

Video posnetek incidenta, ki je bil v živo predvajan na cerkveni strani YouTube, prikazuje škofa Emanuela, kako se skuša ubraniti, ko ga napadalec udari po glavi. Slišati je krike vernikov, ki priskočijo na pomoč napadenemu škofu; v dogodku sta bila poškodovana še dva vernika, nihče ni v življenjski nevarnosti.

Škof Emmanuel ima v Sydneyu mnogo sledicev, med pandemijo je zaslovel, ko je izolacijo zaradi covid-19 označil za množično suženjstvo in trdil, da so cepiva neuporabna, saj da bo normalno življenje okrepilo imunost. 

Policija dogodek še preiskuje.

Kot je znano, v avstralski metropoli Sydney je bilo že pred tem danes v napadu z nožem ubitih najmanj šest ljudi, več pa je ranjenih, je sporočila tamkajšnja policija. Policistka je nato v posredovanju s strelnim orožjem ubila napadalca, ki naj bi deloval sam.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 35

  • 11:01 17. April 2024.

    Ker se je zgleda za Žurnal vojna v UA končala in SLO bagro duša boli , Nemški Bundensfer je pa …

  • 19:29 15. April 2024.

    "Škof Emmanuel ima v Sydneyu mnogo sledicev, med pandemijo je zaslovel, ko je izolacijo zaradi covid-19 označil za množično suženjstvo …

  • 18:47 15. April 2024.

    No, torej, so cepiva uporabna ali ne? Še ne vemo? No, potem pa kar, 'cepiva ' je še dovolj, skorumpiranih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.