Med prevozom poginila jelena

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Med prevozom iz Zagreba do Skopja sta dva jelena v zabojnikih ostala brez zraka in poginila.
Oglej si celoten članek

Zagrebški živalski vrt je živalskemu vrtu v Skopju poklonil več živali. Ker jih imajo v Zagrebu preveč, so v Skopje poslali šest jelenov in tri antilope. Dva jelena pa sta zaradi vročine poginila, poročajo hrvaški mediji.

Direktor makedonskega ZOO-ja Dane Kuzmanovski je potrdil, da so za tovornjak za prevoz živali plačali 20 tisoč kun (skoraj 2.800 evrov), na njem pa ni bilo klime. Za prevoz so se s pooblaščenim prevoznikom dogovorili že januarja.

V zabojnikih ni bilo dovolj zraka, tako sta se dva jelena zadušila. To se pogosto dogaja, je povedal prevoznik Berislav Jokić, iz zagrebškega živalskega vrta pa zavračajo obtožbe, da so zabojniki neprimerni, saj trdijo, da so standardizirani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.