Med svadbo izbruhnil požar 28 mrtvih

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na poročnem slavju v mestu Abqaiq na vzhodu Savdske Arabije je v torek zvečer izbruhnil požar, v katerem je umrlo najmanj 28 ljudi, še 37 je bilo ranjenih.
Oglej si celoten članek

Po navedbah vodje lokalne civilne zaščite Abdulaha Hušmaina je ogenj zanetil električni kabel, ki je padel na tla v šotoru, v katerem je potekal obred.

Po navedbah očividcev je kabel padel, potem ko je nekaj svatov med slavjem streljalo v zrak, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah francoske tiskovne agencije AFP je zagorelo v šotoru, ki je bil rezerviran za ženske. V njem naj bi bilo v času nesreče okoli 200 žensk.

V isti provinci je v podobni tragediji julija 1999 umrlo 76 ljudi, prav tako večinoma žensk, ki so se udeležile poročnega slavja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.