Mediji poročajo o smrti severnokorejskega voditelja

Foto: EPA Kim Jong Un
Mediji poročajo o smrti Kim Jong Una.
Oglej si celoten članek

Številni mediji so poročali, da je severnokorejski voditelj Kim Jong Un umrl med neuspelo operacijo srca, pri čemer so se sklicevali na objavo ene vodilnih zaposlenih televizije HKSTV iz Hong Konga. Japonski mediji pa poročajo, da naj bi bil še živ, a v vegetativnem stanju. Mediji, ki jih mnogi smatrajo za nekoliko zanesljivejše, o smrti niso poročali, do informacij iz Severne Koreje še poskušajo priti. 

Smrt Kim Jong Una omenjajo tudi nekateri kitajski mediji, Kitajska je sicer v Severno Korejo poslala zdravniško ekipo, ki naj bi svetovala pri zdravljenju voditelja.

Ta je star 36 let, v družini pa so že v preteklosti imeli težave s srčnimi obolenji. Leta 2008 je prvi infarkt doživel oče Kim Jong Una Kim Jong Il, leta 2011 pa je bil srčni napad zanj tudi usoden. Na vodilno mesto v državi je takrat prišel njegov sin, ki je tako nasledil očeta in starega očeta Kim Il Sunga.

Mediji ugibajo, da bo Kim Jong Una nasledila njegova sestra. Kim Yo-jong je članica politbiroja in glavna propagandistka za svojega brata.

Kim Jong Un Življenje Kim Jong Una visi na nitki: Kdo bo prevzel oblast?

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 43

  • 21:53 22. Maj 2020.

    je že bil cajt,je zadosti užival.

  • 17:21 18. Maj 2020.

    Resnico bomo izvedeli čez 40 let

  • 16:51 14. Maj 2020.

    Ali ga nismo videli že živega? Ali nihče ne umika stare novice?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.