Mediji zamenjali strune

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Po odstopu Mubaraka drugačno poročanje. Opravičilo 300 novinarjev osrednjega državnega časopisa zaradi neprofesionalnosti.
Oglej si celoten članek

Takoj po odstopu egiptovskega predsednika Hosinija Mubaraka, so se glavni državni mediji obrnili proti njemu, razglasili zmago revolucije in se opravičili za poročanje o protestih. "Sonce svobode sije," je na prvi strani zapisal Al Gomhuria, ki je bil eden najbolj servilnih državnih medijev v času Mubaraka.

 

"Ljudje so zrušili režim," pa je poročal osrednji dražvni časopis Al Ahram, eden njihovih kolumnistov pa je Mubaraka označil celo kot "zadnjega faraona". Novinarji časopisa so se Egipčanom opravičili za "neprofesionalno" poročanje o protivladnih protestih. Pod izjavo se je podpisalo 300 ljudi.

"Spremenili so poročanje," je povedal Shahira Amin, veteran državnega informativnega programa, ki se je umaknil pred dvema tednoma, ker ni želel več poročati po navodilih oblasti. "Upam, da ne gre le za kozmetične popravke. Skrbi me, na tem področju delam že zelo dolgo, da je korupcija tako močno prisotna v državnih medijih, da bi morali resnično spraviti te hiše v red."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.