Medved zataval v najstnikov šotor

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Medveda, ki je v koloradskem počitniškem kampu napadel najstnika in ga hudo ranil, so izsledili še isti dan in ga ubili. Usmrtitev je bila po mnenju predstavnikov tamkajšnjega parka nujna.
Oglej si celoten članek

Koloradski predstavniki službe za nadzor življenja v divjini so za lov na medveda, ki je v petek zjutraj zašel v močno obljuden kamp koloradskega parka, uporabili deset sledilnih psov. Kosmatincu, ki naj bi tehtal okoli 250 kilogramov, so prišli na sled že pozno popoldan, je povedal Randy Hampton, predstavnik koloradskega parka. Tik pred nočjo so žival izsledili in jo tudi pokončali.

Uradniki so medijem v en glas zatrjevali, da je bilo medveda potrebno uspavati, saj naj bi zaradi dejstva, da je napadel najstnika, kazalo na njegovo izredno agresivno naravo. "Medved, ki zatava v kamp in napade spečega človeka, je izredno nevaren. Naša naloga je v prvi vrsti zagotoviti varnost ljudi," je dodal Dan Prenzlow iz organizacije Kolorado in divje življenje.

Kaj se je zgodilo?

Črni medved je v petek zjutraj zašel v šotor, v katerem sta spala dva najstnika, in enega izmed njiju ugriznil v nogo. Najstnik se je kljub neznosni bolečini uspel boriti z medvedom in ga odgnal, poroča CNN.

Ko so na kraj dogodka prispeli uslužbenci parka, so ugotovili, da se je medved še pred napadom pogostil v tamkajšnji kuhinji, kar pomeni, da ta ob napadu na fanta ni bil lačen. Ranjenega najstnika so prepeljali v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli grdo ugriznino na nogi. Zdravniki pričakujejo, da si bo popolnoma opomogel.

Strokovnjaki ocenjujejo, da v koloradski divjini živi okoli 12 tisoč črnih medvedov. Grizlija ter rjavega medveda v teh krajih še niso ugledali. Ameriški črni medved je navadno dolg od 150 do 180 centimetrov, čez ramena pa meri od 80 do 95 centimetrov. Samice tehtajo od 40 do 180, samci pa med 115 in 275 kilogramov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:16 17. Julij 2011.

    In to isto bi se zgodilo,če ne bi Srečkota odpeljal v tuje kraje,saj bi bil nevaren,ko bo zrasel!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.