Medvedjev: Izid volitev ni določen vnaprej

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je zanikal, da je izid volitev v Rusiji določen vnaprej. Sporočil je, da se ne bo vnovič potegoval za predsedniški mandat in da bo to prepustil Putinu.
Oglej si celoten članek

"Kako bi lahko izid določili vnaprej?" je dejal Medvedjev v televizijskem intervjuju, ki bo sicer objavljen danes zvečer.

"Naj se ljudje odločijo, za koga bodo glasovali. Naj se odločijo, ali podpirajo določeno politično silo ali ne," je dodal. Dejal je, da lahko kateri koli politik zmaga ali izgubi. "To je demokracija," je dodal.

Na kongresu vladajoče ruske stranke Enotna Rusija prejšnji konec tedna je Medvedjev sporočil, da na predsedniških volitvah prihodnje leto ne bo vnovič kandidiral, in h kandidaturi pozval svojega predhodnika na predsedniškem položaju in sedanjega premierja Vladimirja Putina.

Ta pa je napovedal, da bo Medvedjeva imenoval za premierja. Takšen dogovor o zamenjavi vodilnih položajev je v krogih sicer oslabljene ruske opozicije sprožil ostre kritike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.