Medvejdev za izpustitev upornic

Foto: EPA
Foto: EPA
Presenetljiva izjava. Ruski premier Dmitrij Medvedjev je pozval, naj tri zaprte članice punkerske uporniške skupine Pussy Riot izpustijo.
Oglej si celoten članek

Umetnice so zaprli in obsodili, ker so v moskovski katedrali izvedle "molitev", s katero so Marijo prosile, naj Rusijo reši pred njenim predsednikom Vladimirjem Putinom, ki je sicer tesni zaveznik in politični pokrovitelj Medvedjeva. V preteklem mandatu sta si izmenjala mesti predsednika in premierja Rusije.

Foto: Reuters dan zmage v moskvi
Medvedjev je dejal, da bi bilo neproduktivno, če bi trojica še ostala za zapahi. Izjava je pozitiven signal pred obravnavo njihove pritožbe, ki jo bodo obravnavali 1. oktobra. V zaporu so do zdaj preživele že pet mesecev, obsojene pa so na dve leti zaporne kazni.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.