Mehika: zasegli 105 ton marihuane

Foto: Žurnal24 mehika, droge, zasega, marihuana Foto: Žurnal24 mehika, droge, zasega, marihuana Foto: Žurnal24 mehika, droge, zasega, marihuana Foto: Žurnal24 mehika, droge, zasega, marihuana Foto: Žurnal24 mehika, droge, zasega, marihuana Foto: Žurnal24 mehika, droge, zasega, marihuana Foto: Žurnal24 mehika, droge, zasega, marihuana
Mehiške varnostne oblasti so v mestu Tijuana, ki leži na meji z ZDA, zasegle 105 ton marihuane. Gre za največji zaseg omenjene droge v Mehiki doslej.
Oglej si celoten članek

Oblasti so pri tem aretirale enajst ljudi. Med policijo in preprodajalci pa je prišlo tudi do streljanja, v katerem je bil ranjen en policist in eden izmed osumljencev.

Preprodajalci so drogo shranili v 10 tisoč paketov in jo skrili v vozila in svoje domove. Na ameriškem trgu bi lahko z njo zaslužili 340 milijonov dolarjev (241 milijonov evrov), je sporočila mehiška vojska.

Fotografije zasega si oglejte v GALERIJI.

General Alfonso Duarte je dejal, da še vedno štejejo in tehtajo pakete marihuane, tako bi se lahko zasežena količina še povečala. Kljub temu pa je že jasno, da gre za največji zaseg droge v zgodovini države.

Po besedah Duarteja so preprodajalci drogo želeli pretihotapiti v ZDA, ob tem pa niso želel izdati njihove identitete in izvora marihuane.

Od leta 2008 je zaradi spopadov med mamilarskimi tolpami v Mehiki umrlo že več kot 28 tisoč ljudi. Mehika namreč velja za eno izmed največjih "izvoznic" marihuane – droge, ki mamilarskim tolpam v Mehiki vsako leto zagotavlja na milijardo dolarjev zaslužka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.