Mercedes ukinja Maybach

Foto: EPA
Foto: EPA
Superluksuzna znamka Maybach se bo deset let po oživitvi poslovila. Po besedah šefa Mercedesa, ki ima znamko v lasti, jo bo nadomestila serija S.
Oglej si celoten članek

Znamko Maybach je Mercedes uvedel kot uspešnega konkurenta znamkam Rolls Royce in Bentley, ki sta ju konec devetdesetih let prejšnjega stoletja kupila BMW in Volkswagen. Z Maybachom je Mercedes oživil znamko, ki je bila sicer ukinjena pred sedemdesetimi leti.

Mercedes je v znamko vložil več kot milijardo evrov in pričakoval, da bo letno prodal tisoč teh vozil po ceni okoli 300 tisoč evrov, poroča BBC. Letno pa so jih prodali le okoli 200.

CNN poroča, da so lani sicer prodali le 157 vozil znamke Maybach, medtem ko je BMW-ju uspelo po podobnih cenah prodati kar 2.711 vozil znamke Rolls Royce.

Po opustitvi znamke pa se Mercedes ne bo umaknil iz superluksuznega razreda, saj bo svoj luksuzni razred S leta 2013, ko pride nova generacija, razširil iz treh na šest modelov, še poroča CNN.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.