"Merhaba" namesto "Grüß Gott" (*)

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Reuters)
Združenje avstrijskih Turkov od lokalnih oblasti na Dunaju in Linzu zahteva odprtje šol, v katerih bi poučevali v turščini. Mladini je namreč nemščina španska vas.
Oglej si celoten članek

"Mladi Turki v Avstiji ne razumejo prav dobro niti turščine niti nemščine. To moramo spremeniti," je dejal Hüseyin Cengiz, predsednik turško-islamskega združenja Atib. Od župana Linza Franza Dobuscha zahteva odprtje vsaj ene osnovne šole in gimnazije, kjer bi otroke poučevali v turškem jeziku.

Avstrijski politiki tem idejam niso preveč naklonjeni. Župan Dobusch je pobudo komentiral z besedami, da je "na meji debilnosti".

(* Merhaba in Grüß Gott sta pozdrava v turščini in avstrijski nemščini)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.