Merklova slabša od Erdogana

Foto: Žurnal24 null
Grki so tako jezni na nemško kanclerko Angelo Merkel zaradi njenega zavlačevanja pri pomoči Grčiji, da so jo po priljubljenosti postavili celo za turškega premierja Recepa Tayyipa Erdogana.
Oglej si celoten članek

Anketa, ki jo je izvedel atenski dnevnik To Vima kaže (ne)presenetljive rezultate grškega javnega mnenja, piše Spiegel.

Grke so spraševali, kako ocenjujejo tuje politike, in na prvo mesto se je s 76,6 odstotka uvrstil francoski predsednik Nicolas Sarkozy. Ta je namreč že marca sporočil, da bo Francija Grčiji stala ob strani.

Sarkozyju so sledili ruski premier Vladimir Putin s 73,3 odstotka glasov, ameriški predsednik Barack Obama (68,2 odstotka), turški premier
Recep Tayyip Erdogan (32,9 odstotka) ter nemška kanclerka Angela Merkel (18,4 odstotka).

Slabšega mnenja Grki o Merklovi ne bi mogli imeti, saj jih je kar 79,9 odstotka odgovorilo, da imajo o njej slabo mnenje. Tako je celo odnos do Erdogana, ki načeluje dolgoletnemu grškemu sovražniku številka ena Turčiji, videti skoraj kot ljubezensko razmerje, še piše Spiegel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.