Merklova za evro

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Nemška kanclerka Angela Merkel je v novoletni poslanici Nemcem izpostavila pomen evra. "Evro je mnogo več kot valuta," je poudarila.
Oglej si celoten članek

"Evropa se je v zadnjih mesecih soočila z doslej največjim preizkusom. Evro moramo okrepiti. Ne gre le za denar," je poudarila kanclerka. Kot je dodala, so Evropejci na srečo enotni. "Enotna Evropa je porok za mir in svobodo. Evro je temelj naše blaginje," je še dejala Merklova.

"Nemčija potrebuje Evropo in našo skupno valuto, zavoljo naše dobrobiti in tudi zaradi premostitve velikih izzivov po svetu. Nemci moramo izpolniti naše obveze, čeprav je včasih težko," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sklenila nemška kanclerka.

Nemčija je največ prispevala v pomoči Grčiji in Irski, ki sta se znašli v hudi finančni krizi. Zaradi strahov, da bodo pomoč potrebovale tudi druge članice območja evra, se je Merklova doma znašla pod plazom kritik, evro pa je med Nemci močno izgubil na priljubljenosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.