Merklova za pospešeno deportacijo Tunizijcev

Foto: EPA
Foto: EPA
Napadalca je Nemčija skušala vrniti Tuniziji, vendar se je zapletlo.
Oglej si celoten članek

Nemška kanclerka Angela Merkel se  je v telefonskem pogovoru s tunizijskim predsednikom Bejijem Saidem Essebsijem zavzela za hitrejšo in bolj učinkovito deportacijo Tunizijcev. Domnevni napadalec s tovornjakom na božični sejem v Berlinu je bil namreč tunizijski prosilec za azil, ki ga je Nemčija zavrnila in ga skušala deportirati v Tunizijo.

Kot je pojasnila na današnji novinarski konferenci, so glede postopkov deportacije v Tunizijo dosegli napredek, vendar je še prostor za izboljšave.

Anis Amri je bil ponoči ubit v streljanju s policijo v predmestju Milana. Nemški preiskovalci  preiskavo nadaljujejo, da bi ugotoviti, ali je imel 24-letni Amri sostorilce in kako mu je uspelo priti iz Nemčije v Italijo.

Foto: EPA Milano streljanje "Velika zahvala gre italijanski policiji, ostalim varnostnim silam in pravosodju za tesno delo v tem primeru," je dejala Merklova, ki je pohvalila tudi delo z drugimi partnerji v Evropi in po svetu."Če želimo zagotoviti svojo varnost, moramo še naprej intenzivno delati. Na to se lahko zanesete," je dodala.

Merklova je od notranjega  in pravosodnega ministrstva zahtevala, da analizira vse vidike napada v Berlinu, v katerem je umrlo 12 ljudi. Šele po ugotovitvah pa se bodo odločili, če in kakšne spremembe politike in zakonodaje bodo potrebne.

"Naša demokracija, naša pravna država, naše vrednote, naša človeškost so nasprotje sovražnega sveta terorizma," pravi Merklova.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 21:54 24. December 2016.

    Morali bi deportirati vse muslimane, tudi tiste infiltrirane in živeče speče agente v EU, ki se pred nami fejkajo in …

  • 10:27 24. December 2016.

    za deportacijo Tunizijcev, ha, ha, ha. Res ne vem, če je tako naivna, glupa ali kaj. Oziroma so nemci tako …

  • 08:53 24. December 2016.

    Najprej jih vabi,zdej bi jih pa najrajš kar izstrelila nazaj proti državam od koder prihajajo!To pa ne gre tko Angelca,če …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.