Meso so predelovali na črno

Foto: Hrvaška carinska uprava
Foto: Hrvaška carinska uprava
Predstavniki mobilne enote zagrebških carinikov so v sodelovanju z veterinarskimi inšpektorji odkrili neregistrirano predelovalnico mesa.
Oglej si celoten članek

Hrvaški državljan je v kraju Sekulići predeloval meso, svoje dejavnosti pa ni prijavil pristojnim službam niti davkariji.

Foto: Hrvaška carinska uprava meso Mesarju so prepovedali nadaljnjo opravljanje dejavnosti, zoper njega bodo sprožili ustrezne postopke.

Veterinarska inšpekcija je ugotovila, da so bili v prostorih, kjer je Hrvat predeloval meso, zelo slabi higienski pogoji. Zaradi velike nevarnosti, da je meso okuženo, so ga 4.855 kilogramov uničili.

Primer je toliko bolj zaskrbljujoč, ker so na Hrvaškem v zadnjih mesecih odkrili več primerov salmonele. V enem od teh je zaradi okužbe umrl pet letni deček.

Pristojni tri tedne prikrivali tudi informacijo glede salmonele v piščančjem mesu, okuženo je bilo tudi meso za čevapčiče.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 16:38 24. November 2016.

    Na račun nekih uvoženih polskih jajc, pa kur........ bodo pometli s takimi,...... domačimi predelovalci, ki si ne morejo privoščiti, da …

  • 15:57 24. November 2016.

    Leon <br />Ne hodimo v Mercator odkar je bil Jankovič direktor.<br />To pa je kar že lepo število let.

  • 15:57 24. November 2016.

    Leon <br />Meni tudi ne,ker ne hodim v njihovo lepo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.