Meteor eksplodiral nad Sarajevom

Na višini 30 kilometrov je nad Sarajevom eksplodiral meteor.
Oglej si celoten članek

Bosansko-hercegovska meteorska mreža, ki jo vodi Astronomsko društvo Orion, in državni hidrometeorološki zavod iz Sarajeva sta na kamerah v Sarajevu, Gradačcu in Pelješcu posnela padec meteorja bolida z magnitudo nad -9, kar je enako svetlobi, ki jo v času prvega krajca oddaja Luna.

Ognjena krogla je priletela s hitrostjo okoli 20 kilometrov na sekundo in ugasnila na višini približno 30 kilometrov. Astronomi na podlagi tega menijo, da bi lahko deli omenjenega nebesnega telesa padli na površje Zemlje. Po prvih izračunih bi mesto padca lahko bilo v trikotniku Zenica – Bugojno – Travnik. Iz društva Orion pozivajo vse, ki so videli ali posneli meteor, da se jim javijo, poroča blix.ba.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.