MI5: Al Kaida načrtuje nove napade na zahod

Foto: EPA
Foto: EPA
Al Kaida naj bi na zahodu načrtovala nove napade "velikih razsežnosti", je včeraj povedal direktor britanske obveščevalne službe MI5.
Oglej si celoten članek

Na teroristični napad na sedež satiričnega tednika Charlie Hebdo v Parizu se je odzval tudi direktor britanske obveščevalne službe MI5 Andrew Parker, ki je na sedežu službe v Londonu včeraj povedal, da obstaja velika nevarnosti pred novimi napadi, ki bi jih lahko zakrivili borci, ki se vračajo iz Sirije.

"Seznanjeni smo, da skupina fanatičnih teroristov Al Kaide v Siriji načrtuje napade širokih razsežnosti na zahodu," je povedal in dodal, da obstaja velika verjetnost, da bi lahko do napadov prišlo tudi v Veliki Britaniji. Po besedah direktorja MI5 naj bi bili cilji teroristov predvsem transportni sistemi in "kultne točke".

Parker je pri tem podal informacijo, da je okrog 600 britanskih ekstremistov odpotovalo v Sirijo, kjer so se priključili bojem Islamske države. Direktor MI5 je povedal, da je Velika Britanija pripravljena in da so v zadnjih mesecih preprečili tri potencialno smrtonosne napade v državi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.