Milijonarji, ki so imeli srečo

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Velika Britanija je dobila novega milijonarja. Gre za srečnega dobitnika, ki mu bo loterija EuroMillions izplačala 96,7 milijona evrov, kar je največji dobitek v zgodovini britanske loterije.
Oglej si celoten članek

Predstavljamo vam deset srečnežev iz Velike Britanije, ki so zadeli vrtoglave vsote na loteriji.

1. Petkov srečnež, ki zaenkrat ostaja neimenovan, je zadel 96,7 milijona evrov.

2. Nigel Page in Justine Laycock sta zadela 62 milijonov evrov s srečko EuroMillions. Svoj stari dom sta prodala, sedaj pa živita v 4,44 milijonov evrov vredni "eko-palači“ s šestimi spalnicami

3. Novembra 2009 sta Lee Scadding in njegova soproga Samantha Peachey-Scadding osvojila 50,5 milijonov evrov. Lee Scadding je razkril, da je srečen že zato, ker je premagal raka.

4. Marca letos je oseba, ki je želela ostati anonimna, zadela 44 milijonov evrov.

5. Poštna uslužbenka Angela Kelly leta 2007 osvojila dobitek v vrednosti 40,6 milijona evrov. Kellyjeva je srečko kar tri dni prenašala v torbici preden je izvedela, da je dobitnica.

6. Avgusta 2007 je za javnost anonimna oseba zadela 30,4 milijona evrov.

7. Januarja letos je 75-voznik taksija George Sturt osvojil 29 milijonov evrov. „Dobitek je darilo od moje pokojne soproge, ki je umrla zaradi raka na dojki,“ je povedal Sturt.

8. 75-letni Brian Caswell in njegova žena Joan iz Boltona sta lani junija postala skupna dobitnika glavnega dobitka Euromillions loterije, ki je znašal 28,7 milijona evrov. Po prejemu dobitka je gospod Caswell povedal, da bo nekaj denarja zapravil za hiter avto in potovanje v Rio.

9. Leta 1995 je poslovnež Mark Gardiner nazdravil s šampanjcem, ko je izvedel, da je zadel glavni dobitek v višini 25,8 milijona evrov, ki si ga je delil s svojim poslovnim partnerjem Paulom Maddisonom.  

10. Iris Jeffrey, ki je bolehala za rakom na požiralniku, je leta 2004 kupila dobitni listek, ki ji je prinesel 23 milijonov evrov. Za dobitek ni vedela, dokler niso organizatorji loterije javno pozvali dobitnika, naj se javi. Jeffreyjeva je povedala, da se bo razvajala z novim pralnim strojem ter da načrtuje potovanje v Las Vegas z upokojenim možem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.