Milijoni za informacije o ruskem hekerju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ameriški State Department ponuja tri milijone dolarjev nagrade za tistega, ki bo dal informacijo za prijetje ali obsodbo ruskega hekerja.
Oglej si celoten članek

Ruskega hekerja Jevgenija Mihajloviča Bogačeva FBI išče med drugim zaradi elektronske kraje več kot 100 milijonov dolarjev z bančnih računov ameriških podjetij in državljanov.

Bogačev naj bi bil znan tudi z nazivoma "lucky12345" in "slavik". Oblikoval je program "zeus", ki je praznil bančne račune. Trenutno naj bi se nahajal na varnem v Rusiji.

Ameriške oblasti pozivajo, naj se vsi v Rusiji, ki imajo zanesljive informacije o Bogačevu, javijo na ameriškem diplomatskem predstavništvu ali pokličejo FBI. Za izplačilo milijonske nagrade morajo potem držati fige, da ga bodo Američani lahko prijeli v Rusiji oziroma bodo prepričali Moskvo v izročitev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.