'Ministrica sem jaz in ne moj mož'

Foto: Žurnal24 Hillary Clinton se je v ponedeljek na predavanju na univerzi v Kinšasi razburila
Hillary Clinton se je v ponedeljek na predavanju na univerzi v Kinšasi razburila. Eden izmed študentov je sekretarko nedolžno vprašal, kaj o določeni zadevi misli njen mož Bill. Odziv je bil buren.
Oglej si celoten članek

Študent je na predavanju v Kinšasi ameriško sekretarko vprašal, kaj si njen mož misli o sporazumu "minerali za infrastrukturo", ki je bil sklenjen med Kitajsko in Demokratično republiko Kongo. Hillary se je razjezila in študenta nadrla: "Želite, da vam povem, kaj si misli moj mož? Moj soprog ni državni sekretar. Jaz sem!" Za trenutkom slabosti je z umirjenim tonom dodala, da mu bo povedala svoje mišljenje o zadevi, če bo to seveda želel, vendar pa mnenja soproga ne bo razglašala.

Napaka v prevodu
Študent je sicer vprašal, kaj si o omenjenem sporazumu misli Barack Obama, vendar naj bi prevajalec napravil napako in tako se je vprašanje nenadoma nanašalo na njenega moža. Clintonova je bila sprva presenečena, nato je sledil buren odziv.

Asistent zunanje ministrice P. J. Crowley je glede vedenja svoje nadrejene dejal, da je vprašanje sekretarko razburilo zato, ker naj bi bilo njeno mnenje nenadoma manj pomembno od mnenja njenega moža, sicer nekdanjega predsednika ZDA. "Po predavanju se je ministrica pogovorila s študentom in dejal bi, da sta dosegla dogovor," je še dodal Crowley.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.