Ministrstvo spremlja, kaj se dogaja v Hurgadi

Foto: EPA/STRINGER
Foto: EPA/STRINGER
Na zunanjem ministrstvu in slovenskem veleposlaništvu v Kairu po petkovem napadu v letovišču Hurgada spremljajo situacijo. Še vedno ni znano ali je šlo za teroristični napad ali le rop.
Oglej si celoten članek

Egipt je včeraj pretresel napad na turiste v hotelu Bella Vista v Hurgadi ob Rdečem morju. V njem sta bila ranjena dva avstrijska in en švedski državljan. Še zdaj pa ni povsem jasno, ali je šlo za rop ali za terorističen napad. Egiptovske varnostne sile so enega napadalca ubile, drugega pa huje ranile. Egiptovski minister za turizem je ponoči sicer dejal, da naj bi šlo za rop.

Za napadom Islamska država?

Novinarji Ahram Online poročajo, da so imeli napadalci s seboj tudi zastavo skrajne milice Islamska država. Odgovornosti za napad doslej ni prevzel še nihče. Skupina Islamska država je sicer prevzela odgovornost za četrtkov napad na hotel z večinoma izraelskimi turisti v Kairu, ki sta ga izvedla dva napadalca. Ranjen ni bil nihče.

MZZ spremlja situacijo

Na zunanjem ministrstvu in slovenskem veleposlaništvu v Kairu po petkovem napadu v letovišču Hurgada spremljajo situacijo. Veleposlaništvo je po potrebi v stikih z lokalnimi oblastmi in konzularnimi sodelavci držav članic EU, ki so na lokaciji, so sporočili z MZZ. Kot dodajajo, zaenkrat sicer še ni jasno, kaj točno se je v petek sploh zgodilo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.