Mislili, da je Mladić

Foto: Žurnal24 (Foto: Press Online)
Belgijska policija je aretirala slikarja, za katerega so bili prepričani, da je Ratko Mladić.
Oglej si celoten članek

Belgijski mediji pišejo, da so policisti v pokrajini Limburg več dni sledili človeku, za katerega so bili prepričani, da je prebegli vojni zločinec. Na podlagi več indicev in dovoljenja iz Haaga so ga tudi aretirali. Po večurnem zaslišanju se je vendarle izkazalo, da ne gre za Mladića, pač pa za upokojenega slikarja Fredija Degrefa. Haaškemu sodišču so sporočili, da so aretirali napačno osebo, nato pa so ga izpustili.

Sledenje in preiskava
Policija je akcijo sprožila na podlagi anonimne prijave; osumljeni je na podlagi teh informacij bival v hotelu v mestu Brustem, vozil pa se je z avtomobilom z nemškimi registrskimi tablicami, ki je pripadal osebi z območja nekdanje SFRJ.

Stalno so me zaustavljali na ulici. Najprej so neki agenti zahtevali dokumente, nato pa me izpustili. Na naslednji ulici so me zaustavili drugi agentje, ki so ponovno zahtevali dokumente, nato pa so me odpeljali na policijsko postajo. Ko sem jih vprašal zakaj, mi niso odgovorili. Šele kasneje sem izvedel, da so menili, da sem v resnici Ratko Mladić,“ je povedal upokojeni slikar po izpustitvi.

Policisti so prej podrobno preiskali tudi njegovo sobo in mu vzeli prstne odtise.

 „Leta 1978 sem živel na Hrvaškem. Moje dekle je iz območja nekdanje SFRJ, pa so morda zato mislili, da imam neke veze z Mladićem. Mislim, da so agenti ugotovili svojo zmoto takoj, ko so slišali moj močan naglas,“ je še povedal 67-letni Degref.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.